tiistai 26. syyskuuta 2017

Bloggaamisesta..

Meillä on koulussa Business Communication in Finnish-kurssi, ja siellä ollaan puhuttu paljon blogeista. Tietysti enemmän yrityksien näkökulmasta, miten niitä voidaan käyttää markkinointiin, mutta myös yleisesti. Mikä tekee blogista mielenkiintoisen, mikä pistää ihmisen lukemaan tiettyä blogia. Ja miksi joku alkaa kirjoittaa blogia.

Se sai miettimään tätä omaa, jo kohta 5-vuotiasta blogiani. Tämä ei ole ollut enää vuosiin samanlainen, kun mitä se ihan alkuvuosina oli. Ja niinhän tietysti blogin kuuluukin muuttua vuosien saatossa, samalla kun itsekin muutun. Mutta tämä blogi ei ole enää sellainen, millainen haluisin sen olevan. Syitä siihen on monia.

Suurin syy on, että ei vaan ole enää aikaa kirjoittaa eikä panostaa tähän. Joskus tulee inspiraatio, tai joku tietty idea postausta varten, mutta sekin on vähentynyt. Ei tule enää myöskään otettua samalla tavalla kuvia, kuin ennen. Joten senkin puolesta homma on nykyään erilaista. Myös tämä nykyaika, kun melkein kaikki opiskelu tapahtuu koneilla, se koneella olo aika on jo nyt maksimissaan. Kyllähän mä vapaa-ajallakin olen paljon koneella ja teen sillä ihan muitakin juttuja kuin kouluasioita, mutta olen yrittänyt karsia sitä valtavasti.

Yhtä paljon silti, jollei enemmänkin, meidän elämässä tapahtuu asioita. Kuitenkin enemmän ja enemmän olen alkanut miettimään, mitä blogiin voi/saa/kannattaa/kehtaa/viitsii kirjoittaa. Kirjoitan oman nimeni alla, joten siinä tulee tietysti myös vastuu. 2013 kun aloitin blogin, en miettinyt sellaisia asioita. Nyt koulussa ja kaikkialla toitotetaan sitä, että työnantajat tarkistavat sosiaalisen median ennen kuin kutsuu työhaastatteluun, mahdolliset asiakkaat googlettavat, joten ei vaan enää uskalla olla niin avoin kuin ennen.

Olen kyllä hyvä kirjoittamaan. Ja pidän siitä! Mutta se vaatii paljon luovuutta ja aikaa. Että pystyy edes kirjoittamaan hyvän blogitekstin, vaikka kirjoittaisikin ihan vaan päivän tapahtumista. Luovuus taas vaatii itseltäni nykypäivänä todella paljon, ja en enää pidä siitä kovinkaan paljon. Sen huomaa myös täällä blogissa, tekstit eivät ole enää samanlaista kuin ennen. Oivaltavia, erilaisia, toivat minun mielipiteitäni ja ajatuksiani esiin, välillä ärsyttäviä, välillä viihdyttäviä. Nyt useimmat niistä ovat huonoja omasta mielestäni.


Nyt blogiin päivittäminen on ollut kovinkin epäsäännöllistä, juuri ym. asioiden takia. Enkä oikein enää tiedä miksi tätä kirjoitan. Jossain vaiheessa halusin vain kirjoittaa “päiväkirjaa”. No nyt mulla on niin monta päiväkirjaa eri aiheille, että tänne ei oikein enää jaksa kirjoittaa. Tietysti myös se, että ihmiset ovat voineet lukea meidän kuulumisia täältä, on ollut yksi syy. Mutta nykyään kun en tänne kumminkaan kovin avoimesti kuulumisia voi laittaa, ei sekään tunnu oikealta syyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)