sunnuntai 14. toukokuuta 2017

SUP-laudoilla!

Moro! Niin se Portugali sitten voitti Euroviisut. Olihan se kyllä tosi suloinen, ja varsinkin se voittoveto, kun se halus siskonsakin laulamaan, ja oikeesti niin fiilisteli sitä biisiä <3 Ja ihana sanoma sillä oli! Että musiikki ei kuulu olla ilotulituksia ja "pikaruokaa" vaan oikeesti tunnetta. Se halus palauttaa aidon musiikin merkityksen <3 Ja sillä mielellä mäkin tein mun TOP 10 listaa (kyllä, se muuttui tosi paljon vielä finaalin aikanakin =D), että mitkä biisit herätti mussa eniten tunteita. Ehkä yllättävin biisi oli Iso-Britannian, sen liveveto nosti biisin mun listalla sijalle 4! Se oli TOSI kaunis!

Täähän oli Portugalin eka voitto koko Euroviisuissa, ihan ihmeellistä! Ne oli viime vuoden poissa, koska olivat menestyneet niin huonosti. Ja päättivät että nyt tehdään sellainen biisi, mitä portugalaiset oikeesti kuuntelevat, ja sehän räjäytti potin! Portugali sai eniten tuomariääniä, ja myös katsojaääniä, eli oikealle meni voitto =)

Mutta sitten toisiin aiheisiin =)

Me oltiin Teron kanssa 9.5 kokeilemassa ekaa kertaa SUP-lautailua =D Oli sen verran extreme-päivä, sillä kun lähdettiin kotoa pyöräilemään, sato ihan kaatamalla rakeita. Matkan aikana se loppu, ja alkoi paistamaan aurinko. Kun lähestyttiin Jokiasemaa, niin alko satamaan lunta! =D Mut silti paisto aurinko! Siis ihan mahtava sää =D Mulla ei oo kuvia meijän suppailusta, ei sattuneesta syystä tullut mieleenkään ottaa enää kameraa esille, kun pääsi vihdoin seisomaan laudalle =D
Kuva netistä! Ei ollut meillä näin lämmintä =D
Täällä Joensuussa Arctic Trainers järjestää SUP-lautailu-kursseja. Mä oon meijän AMK:in sykettä susirajalla-jäsen (siinä on siis jumppia, kuntosalimahdollisuus ym), ja 9.5 siellä oli opiskelijakokeilu SUP-laudalla, 15€/hlö. Vesillä oltiin n. 50min.

Laitettiin märkäpuvut päälle, ja se oli kyllä NIIN vihoviimistä hommaa! Siinä sai kyllä kiskoa, ja oli ihan sellanen olo että en varmana mahdu tähän, ahdisti ja tietty löin siinä itseäni huuleen kaikessa tohinassa. No kyllä se ihme ja kumma meni päälle, ja oli yllättävän lämmin! Saatiin myös vedenkestävät kengät, ja vaikka lämpötila oli siinä nollan paikkeilla, ei tarvinnut muuta vaatetta.

Sitten oli pieni alkuverryttely, ja alkuinfo. Kerrottiin melontatekniikasta, ja sitten mentiinkin jo vesille! Alotettiin polvillaan, harjoiteltiin melomaan, kääntymään ja pysähtymään. Siinä alussa mulle tuli jotenkin sellanen ahdistus, että oon nyt tässä vedessä tällä laudalla, ja en pääse siitä pois. Niiku semmonen korkeanpaikanahdistus, mutta vaan veteen =D Se onneks meni ohi.

Sitten pitikin jo nousta ylös! SOS! Yks meijän ryhmästä tippu heti veteen, ja ittelle tuli hirvee pelko! Kaikki paikat tärisi, mutta pääsin ylös! Ehkä ekat 10min meni ihan tärinöissä, ja niin paljon jännitti jalkoja et ei tippuis. Mut sit se alkoi sujumaan, kun oikeesti uskalsi heiluttaa sitä lautaa ja näki, että siinä on oikeesti aika hyvä tasapaino, ei se kyl kovin helpolla kaadu.
Tää kuva on siltä päivältä kun mäkin olin suppailee, en oo ihan varma onko tää se kerta kun mäkin olin, mutta tämmösessä säässä me sit onneks saatiin suppailla =) Ja sit kun lopetettiin, ni alko sataa rakeita =D
Lopussa mä oisin halunnut kokeilla kuinka kylmää on tippua veteen, ni uskalsin sit alkaa hyppimään ja kikkailemaan laudalla (sitä muut kokeili jo aikasemmin, mut mä en uskaltanu =D) mut vaikka mä hypin ja menin laudan takaosaan, ni en tippunu (toisaalta ihan hyvä, kyllähän siinä ois kaula kastunu, ja tullut varmaan kylmä). Mut heti kun uskalsi ajatella et ei haittaa vaikka tippuisin, ni oli paljon hauskempaa! Hassua miten sitä tippumista niin pelkää, mitä se haittais? Ei se kummiskaan satu kun sä vaan molskahdat veteen, ja kun osaa uida ni ei siinä oo mitään vaaraa. No ehkä seuraavalla kerralla pystyy olemaan rennompi =)

Tässä on muuten video, missä näkyy Terokin =) Se raekuuro alko tosiaan just kun tultiin vesiltä pois, ja kun naiset oli eka sisällä vaihtamassa vaatteita, niin miehet joutu odottamaan raekuurossa =O Klikkaa videoon tästä!

Seuraavana päivänä oli kyllä jalat niin kipeet, kun oli niin paljon jännittänyt niitä ettei menettäis tasapainoa =D Ihan treenistä kävi! Ja vasta ihan lopussa hokas että mistä kuuluu joustaa ja hakea sitä voimaa niihin vetoihin, EI polvista vaan lantiosta =D Kävis tosiaan aika raskaaks jos pelkillä käsilihaksilla soutelis.

Mutta ehdottomasti haluan kokeilla tätä uudestaan! Tosi mind-fullness-laji, rauhallinen <3 Ihanat maisemat, aurinko paistoi, ja vesi =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)