maanantai 1. toukokuuta 2017

No nyt sitä koulua..

Ihanaa vappua kaikille! Tero on vielä 16 asti töissä, sen jälkeen aiotaan tehdä herkkuruokaa, eli burgundinpataa, ja käydä kävelyllä tuolla auringonpaisteessa. Ei siis mitään villiä =D Molemmilla on tässä paljon opiskeluasiat mielessä, ja kalenterista täytyy oikeen varata aika "vapaalle illalle".

Pitkästä aikaa asiaa mun koulusta (kaikkea sitä tekee kun yrittää vältellä tenttiin lukemista =D).

Tällä hetkellä on siis aikamoinen stressi. Ja motivaation puute. Ei millään enää jaksaisi koulua, vaikka nyt just pitäisi ottaa se loppukiri. Vielä on aika paljon jäljellä, ja sekin tuntuu vielä isommalta kun ei millään jaksa kiinnostua.

Huomenna ois edessä juridiikan tentti (business legislation). Se on kyllä saksan lisäksi ainoa kurssi, mistä jaksan edes vähän kiinnostua. Tästä kurssista oon oikeastaan tosi innoissani. Harmittaa että tätä oli niin vähän aikaa, sillä kiinnostuin juridiikasta ihan oikeen tosissani. En oo koskaan missään opiskellut ennen mitään juridiikkaan liittyvää, ja se on yllättänyt kuinka paljon oon liekeissä siitä =D Ollaan käyty läpi mistä lakeja tulee, Suomen lakisysteemiä, eduskuntaa ja hallitusta, sopimuslakia, konkurssia, työlakia ja muita aikalailla meidän alaan liittyviä asioita. Tentissä on 40 oikein-väärin väittämää, väärästä vastauksesta tulee miinuspiste. Kuulemma jotkut kakkosluokkalaisetkaan eivät ole vieläkään päässeet tätä kurssia läpi, joten vaikea koe tulossa. Meillä oli tietovisa vikalla tunnilla, ja mä ja mun pari voitettiin se ylivoimaisesti! Siitä tuli kyllä itsevarma olo tenttiin.. Vähän kyllä mietityttää noi väittämät, kun niissä voi olla yks joku pikku sana, mikä tekee sen vääräksi tai oikeaksi.

Keskiviikkona on kansantalouden tentti (economics). Kun juridiikasta oon ihan varma että pääsen läpi, niin tästä en oo.. Tää on tosi vaikee kurssi! Ja laaja! Olisin tykännyt että tää aihe oltais jaettu kahteen, ja olis ollut kaks pienempää tenttiä. Tosi teoriapainotteista, vähän joo matemaattista. Eli ois ollut hyvät mahikset että oisin jopa tykännyt tästä. Mutta meillä ei ole ollut mikään hyvä opettaja, ja tää on vaan liian puista teoriaa mun mieleen. Saa nähdä. Lukenut en ole, mutta tunneilla kyllä seurannut ja ollut aktiivinen. Usein se on riittänyt, mutta tosiaan kun on niin laaja aihe, että on vaikea hallita näin isoa kokonaisuutta.

Torstaina sitten saksan tentti. Tän kurssin olisin kanssa voinut AHOT:toida jos olisin halunnut, koska olen jo lukiossa ja yläasteella lukenut saksaa. Otin silti hyödyn irti, ja käytin tämän kertauskurssina. Ens syksynä mulla on vielä saksan kurssi, ja siellä mennään vaikeimpiin asioihin, joten kertaus on aina paikallaan. Ja kyllä vaan kieli unohtuu jos sitä ei käytä, varsinkin sanat. Kielioppi on ihan hyvin hallussa.

Saksasta täytyy vielä tehdä kaksi puheviestinnän näyttöä. Ollaan onneksi saatu käsikirjoittaa ne valmiiksi, ja saadaan äänittää tai videokuvata ne.

Sitten Organisation and Management-kurssi. Jonka kiroan jonnekin syvälle maanrakoon. Toteutuksessa ois ollut parantamisen varaa. Meidän täytyy siis tehdä 13 tehtävää, ja jokainen niistä vaatii 5h panoksen (eli ovat todella laajoja tehtäviä). Mä oon tehnyt näitä 3, joten jäljellä on vielä 10. Aion tehdä näitä torstain jälkeen, kun saan tentit alta. Mutta en tiedä mistä löydän motivaation näihin tehtäviin!

Samassa kurssissa on vielä yksi juttu. GEEBIZ-niminen kilpailu. Sen ajankohta on 3.-24.5. Kilpailu on maailmanlaajuinen, ja siihen osallistuminen on pakollista jotta saa kurssisuorituksen. Tässä kilpailussa meidät jaetaan 8 hengen ryhmiin (eli mun ryhmässä saattaa olla vaikka yksi Uusi-Seelannista, yksi Irlannista, yksi Saksasta jne). Tää olis mielenkiintoinen, mutta ajankohta on niin huono! Ei toukokuussa ainakaan mulla oo enää yhtään paukkuja kouluasioihin, varsinkin kun tää menee meidän kesäloman päälle. Tavoitteena on kirjoittaa 6-sivuinen "business concept proposal" eli yritysehdotus tuotteelle tai palvelulle, joka edesauttaa hyvinvointia jotenkin. Toivottavasti mun ryhmään tulee paljon innovatiivisia jäseniä, koska mä en ainakaan ole. 6 sivua ei ole pitkä, suurin homma on ehkä idean keksiminen. Voittajaryhmä saa palkintona matkan Uuteen-Seelantiin, se ois kyllä huippua, mutta en usko yhtään omiin mahdollisuuksiini. =D Kuhan nyt saa ton suoritettua =)

Sitten vielä Project Management-kurssista täytyy kirjoittaa ryhmän arviointi. Eli siis arvioida miten ihmiset mun ryhmässä toimi, ja minkä arvosanan antaisin kellekin. Hirveen vaikee tehtävä, ja meidän projekti oli helmikuussa, ketä niin kaukaisia asioita muistaa?

Joo, siinä alkaa varmaan olemaan kaikki mitä pitäisi vielä jaksaa pusertaa. Oon ottanut viralliseksi päiväksi 17.5, että sillon mulla alkaa kesäloma. No, kesätyöt alkaa sitten 5.6, että 2,5 vko on vaan lomaa. On se silti erilaista olla töissä kun koulussa, niin kyllä sitä saa sit koulun sopivasti pois mielestä. Ja Euroviisut motivoi, en malta odottaa että viisuhuuma alkaa! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)