sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kulttuuria!

Tällä viikolla ahmittiin kulttuuria oikeen kunnolla =D Torstaina ja perjantaina, molempina päivinä samassa paikassa, Kerubissa Joensuussa =)

Torstaina mentiin ekaa kertaa kattomaan että millanen paikka Kerubi on. Vähän semmonen pubimainen, ja mukava hengailupaikka. Syötiin päivällistä siellä, molemmat otettiin burgerit jotka oli niiin hyviä! Ja bataattiranuja maistettiin ekan kerran, oli kans hyviä =)
 Sit 19.00 alkoi RajaSpeksin Kauniit ja Hirviöt interaktiivinen musiikkinäytelmä. En ollut oikeen ottanut asiasta selvää, vaan ostin vaan liput ja ajattelin että sittenpähän nähdään että millanen on =)
Mä enkä Tero ei olla siis koskaan käyty Speksissä, joten ei tiedetty mikä homman nimi on. Ja siis toi oli NIIIN hauskaa! Ehkä hauskin esitys minkä oon koskaan nähnyt! Tossa ideana siis on, että näyttelijöillä on harjoiteltu käsikirjoitus, jota ne esittää ihan normaalisti. Kunnes joku yleisöstä huutaa Omstart! Ja sitten näyttelijät näyttelee just näytellyn kohtauksen/vuorosanat uudestaan =D Eli improaa. Jos vielä huutaa perään esim. Omstart pelkät vokaalit!, niin näyttelijä sanoo äskeisen ilman vokaaleja =D Siis ihan parasta!! Sai kyllä koko ajan nauraa, koska impro oli niin hyvää! Ja tosi hauskaa kun sai itsekin vaikuttaa =) Ehkä parasta tossa oli kun katsojien, näyttelijöiden, muusikoiden ja valomiesten piti olla niin läsnä, ja koko ajan seurata mitä seuraavaksi tapahtuu! Ja oli niin hauskaa kun sitten muusikot ja muut tulivat kohtaukseen mukaan, esim. kun huudettiin että Omstart, sienet olivatkin taikasieniä, niin valomies laitto valot pyörimään lavalla ja bändi soitti kummallisia tehosteääniä! =D Suosittelen kaikkia katsomaan! Tätä Speksiä on muillakin paikkakunnilla, RajaSpeksi on Joensuun oma =)

Perjantaina sitten tie vei sattumalta samaan paikkaan, Kerubiin. Tällä kertaa näytös alkoi 21.00, ja se oli Kerubin stand up: Vuoden Tulokas -kiertue. Saatiin tänne ilmaisliput, ja oli tosi kiva päästä kattomaan stand uppia livenä! Ainoa paikka missä ollaan nähty livenä, on Skotlanti, joten kiva päästä näkemään suomalaisia esiintyjiä =) Illan aikana esiintyi 6 esiintyjää, ja kaikki oli ihan hyviä. Oli tosi kiva ilta!!
Monet mieltää kulttuurisanan tarkoittavan vain hienoja taidenäyttelyitä, museoita, oopperaa, balettia ym. Mutta kannattaa muistaa että nykyään on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja näille, ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisia =) Mutta vaikka mä käynkin tällaisissa "uudentyylisissä" kulttuuritapahtumissa, kyllä mullakin on haaveena päästä esim. balettiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)