perjantai 14. marraskuuta 2014

"Pelkään että ihmiset on laitettu liikkumaan. Kiirehdi, kiirehdi ettei aivot ehtis liikaa ahdistumaan"

Keskiviikkona Skotlannissa meillä oli varattuna pieni kauhunäytös =D The Edinburgh Dungeons, Edinburghin kammiot. 


Myös kuuluisa nähtävyys Edinburgissa tämä paikka. Tuolla siis kerrottiin Edinburgin historiasta, vähän mielenkiintoisemmalla tavalla. Siitä pelottavasta historiasta. Näyteltynä. Pääsit siis elämään sitä aikaa, kun vielä ihmisiä kidutettiin, ei ollut lääkäreitä tai sairaaloita, oli noitavainoja ja muita pelottavia juttuja. Lavasteet oli tosi hienot ja näyttelijät hyviä. Kaikkea ei taaskaan tajuttu mitä ne puhu, mutta sen pääasian (: Ja oli oikeesti pelottavaa! =D

Tän jälkeen mä kävin ostamassa ittelleni huivin ja Tero kävi ostamassa meille eväät piknikkiä varten. Lähdettiin meinaan linja-autolla kohti Portobello Beach:iä =)
Edinburgh on siis kaupunki Pohjanmeren rannalla. Nyt voin siis sanoa että olen käynyt kaksi kertaa Atlantin rannalla (periaatteessa =D). Syy miksi valtameri vetää meitä molempia näin paljon puoleensa on meidän rakkaus merta kohtaan. Ei ole hienompaa näkyä, ei missään (vesiputous on kovana kakkosena).Piknikin jälkeen meitä hieman lapsetti ja leikittiinkin hippaa aaltojen kanssa :DKäveltiin Portobellon keskustaan, joka oli ihana pieni kylä (: Löydettiin tällanen ihanan näköinen kahvila, jossa oli pakko käydä.
Toi ylläoleva juoma on Bubble Tea-nimistä juomaa. Laitoin sen googleen ja sille olikin suomalaiset Wikipediasivut. Se on siis ilmeisesti suomeksi "pallerotee" =D Alkujaan taiwanilainen makea teejuoma. Sen ainesosia ovat tee, hedelmämaut, väriaineet, sokeri ja maniokinjuurista valmistetut pallerot. Sen voi tilata kuumana tai kylmänä, kylmässä versiossa teehen lisätään jääpaloja. Tää on nyt levinnyt Yhdysvaltoihin ja 2000-luvulla Eurooppaan. Suomessa tätä saa ilmeisesti Helsingistä (: Mutta joo, toi oli mun mielestä muuten hyvää, paitsi noi "pallerot" mistä toi on saanut nimensä ällötti =D Niitten koostumus oli todella yäk eikä se makukaan ollut hyvä. No onpahan tätä tullut ainakin maistettua, sitten kun tää tulee vielä isommaksi jutuksi Suomessa (:

Tuolla myytiin myös vähän niinkun vaahtokarkkeja. "Mallows":eja. Mutta siinä vieressä luki että ei ole vaahtokarkkia vaan jotain aivan muuta. Se oli tosi hyvää, sellasta pehmeetä ja vaahtoisaa =)) Namnam..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)