perjantai 15. elokuuta 2014

South Shields Osa 1

No hei! =) 

Keskiviikkona olikin meillä tosi kiva päivä (: Tiistaina vaan rupesin googlettaa lähialueella olevia paikkoja mihin voisi mennä käymään, ja löysinkin sen nimisen huvipuiston kun Ocean Beach Pleasure Park. Tämä puisto löytyi South Shields-nimisestä satamakaupungista. Matkustettiin siis Newcastlestä ihan niin itään kuin vaan pääsi, ja päädyttiin Atlantin rannalle <3

Keskiviikkoaamulla meidän piti herätä jo kuuden aikaan, jotta ehdittiin bussiin. Aamulla en meinannut millään kiinnostua lähtemään, oli niin väsy ja kun tiesi että seuraavana päivänä pitäisi mennä töihin, oli vaikea ylipuhua itseään etten olisi jäänyt vain nukkumaan. Onneksi ei jääty!

Mentiin siis ensin 1h bussilla Newcastleen, sitten n. 30min metrolla South Shieldsiin. Tero ei ollut ennen ollut metrossa, ja kun hän pelkää tunneleita niin ei ollut mikään rauhallisin matkakumppani mulla. Onneksi suurin osa metrosta mentiin maan päällä, tunneleita oli ehkä 5 min. Ehkä kaikissa elokuvissa ja sarjoissa käytetään hieman liikaa metrotunneleita kauhukohtauksissa?? 

Metrolla oli kyllä kiva matkustaa, tuntui kun olisi ollut junassa. Oli ihana nähdä taas uusia maisemia ja paljon uutta ihmeteltävää. Perillä oltiin joskus 9.00 aikaan..


Kirjasto =)


Käytiin syömässä aamupalaa kun huvipuisto aukeaisi vasta kymmeneltä ja käveltiin rauhassa rantaan. Toi kaupunki oli jotenkin todella helppo hahmottaa (jopa tämmösen joka ei yleensä hahmota yhtään mitään =D) ja kaunis!!

Murehdin hieman että mitä jos on huono ilma, mutta sitten mietittiin että hei, ollaan Englannissa, täällä sataa 364 päivänä vuodessa, joten ei saa antaa sen haitata.. Mutta oltiin maailman onnekkaimpia, sade saavutti meidät vasta just kun lähdettiin huvipuistosta, ja kesti noin 40 min, joten ei paha! (:

Saavuttiin huvipuistolle vähän yli 10, ja huomattiin että alueelle on vapaa pääsy ja laitteet aukeaa vasta 11.00. Päätettiin mennä ensin rantaan ihastelemaan.
Aah, nyt vasta tajusin kuinka paljon oon kaivannut merta. Tai järveä tai jotain mikä on isompi kuin pikku joki. Siis rakastan merta, voi että kuinka rakastankaan!<3 Siis nyt täällä vasta oon tajunnut mitä tarkoittaa tuhansien järvien maa. Suomessa mihin tahansa meet, uimaranta on aina saatavilla. Se on niin kaunista ja ihanaa. En oo ennen ees tajunnut kuinka oon omassa elementissäni veden äärellä. Kun oltiin tässä rannalla, niin sanoin vaan Terolle että tämän näyn takia kannatti lähteä<3

Ja sitten vielä kun tajusin että tämä meri mitä kosken on Atlantin Valtameri. Vau oikein kylmät väreet meni, en oikein tiedä miksi. Sama vaikutus oli viime vuonna kun olin Tyynellä Valtamerellä. Siinä tuntee itsensä niin pieneksi ihmiseksi, ison valtameren edessä. Nyt oon siis nähnyt kaksi valtamerta (:


Kyllä oli muuten kylmää! En tajuu meneekö joku tonne oikeesti uimaan, hui!Aina ei voi olla hiukset hyvin =P

Tultiin just laskuveden aikaan rannalle, joten vesi oli tosi matalalla =) Tero sai siis ihmetellä näitä luonnon ilmiöitä.. 
Mikäs tämmönen kivi mahtaa olla? Huokoinen, vaalea ja kevyt, ihan rannalla?


Oi että oli kyllä kaunista =) Aika tuulista oli niinkuin kuvista näkyy, mutta ei ollut liian kylmä (: 
Nyt saakin alkaa valmistautumaan menemään töihin, palataan taas! =))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)