tiistai 6. toukokuuta 2014

Pitahaya (:

Ollaan nyt kokeiltu aika paljon näitä eksoottisia hedelmiä, mutta näitä postauksia on ollut kiva tehdä ja on kiva kokeilla uusia juttuja (:

Tällä kertaa kokeiltiin Pitahaya- nimistä hedelmää. Nimiä tälle löytyy monia, pitaya, pitaija, kaktushedelmä, dragon fruit... Yhdessä videossa kerrottiin että nimi dragon fruit eli lohikäärmehedelmä tulee siitä, kun tuon hedelmän kuoressa on noita ihme juttuja, mitkä näyttää vähän lohikäärmeensuonilta, jossain taas sanottiin että nimi tulee siitä kun tämä hedelmä kasvaa puussa mikä näyttää hieman lohikäärmeeltä.. No mene ja tiedä, mutta nimiä on monia.

Pitahaya on siis eräänlainen kaktushedelmä missä ei kuitenkaan ole piikkejä. joka on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikasta, jonka lajikkeita on sekä keltaisia että sinipunaisia. 

Sikasiisti puu! =)
Hedelmän maku on hieman makea mutta hyvin mieto, muistuttaa vähän kiiviä. Kuuluu hedelmäosaston arvokkaimpiin hedelmiin ja sen kilohinta vaihtelee 5-15€ välillä (katoin meidän hintaa niin kilohinta oli kyllä yli 16€ =O)

Hedelmän voi halkaista ja syödä lusikalla tai tehdä niinkuin me ja kuoria ja pilkkoa.
Säilytetään viileässä, raaka hedelmä kypsyy huoneenlämmössä nopeasti. 

Kaloreita 100 grammassa hedelmälihaa on 50 kcal tai 210 kJ. Lisäksi hedelmässä on B-, C- ja E-vitamiinia sekä myös runsaasti rautaa, kalsiumia ja fosforia. Vesipitoisuus on 90 %.
Tero tykkäs tosi paljon, mä en niinkään. Jotenkin koostumuksesta tuli ihan mieleen kiivi, mutta maku oli tosi mieto. Ei oikeastaan maistunut miltään, mutta no, ei se pahaa ollut =D Todella kaunis ulkomuoto kyllä, se täytyy sanoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)