tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hunajameloni (:

Edelliseen postaukseen tulikin kommentteja, niinkuin arvasinkin =P Sanon vain että pysykää kuulolla ;) 

Taas tuli koitettua (Terolle) uutta lajia. Tää ei nyt oo niin eksoottinen hedelmä, mutta siinä rajalla kuitenkin (:

Meloneja on monia lajeja. Melonilajit jaetaan vesimeloneihin ja sokerimeloneihin. Vesimelonien siemenet jakautuvat eri puolille hedelmälihaa, sokerimelonien (esim. hunajameloni) siemenet taas keskittyvät yhtenäisesti hedelmän sisäosiin. 



Melonit ovat kotoisin Aasiasta ja Afrikasta. Todella vähän kaloreita, paljon c-vitamiinia ja kivennäisaineita.

Hunajamelonin kuori on yleensä keltainen, hedelmäliha on vihertävää tai vaaleankeltaista. Maultaan hunajameloni on raikkaan makea ja mieto. Sopii jälkiruokiin ja makupaloiksi esim. ilmakuivatun kinkun kanssa.



Raakaa melonia voi kypsyttää huoneenlämmössä, kypsää säilytetään viileässä.



Mä en ihan hirveesti tykkää hunajamelonista, se on niin makeaa. Kyllä sitä silti joskus tulee syötyä. Varsinkin kun olin Andaluciassa työharjottelussa niin siellä söin tosi paljon salaatin kanssa tätä. Ihan hyvää (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)