tiistai 18. maaliskuuta 2014

Passionhedelmä (:

Ajattelin alottaa tällasen uuden teemajutun.. Halutaan Teron kanssa aina kokeilla uusia hedelmiä ja makuja, niin ajattelin nyt kirjottaa niistä aina tännekin. Pääsee samalla itekin tutustumaan kyseiseen hedelmään enemmän.

Tämän sarjan aloittaa siis passionhedelmä. Se on kotoisin Brasiliasta, mutta nykyään sitä kasvatetaan monilla alueilla lähellä päiväntasaajaa. Lajikkeita on satoja, joten myös ulkonäkö vaihtelee. Hedelmät kasvavat monivuotisissa köynnöksissä. Passionhedelmää kutsutaan myös kärsimyshedelmäksi koska useiden kukkien keskustassa on ristinmerkki.

Ihanan näkönen!
Hedelmä on kananmunan kokoinen ja sen väri voi vaihdella vihreästä tumman punertavaan. Se on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Raaka passion kypsyy huoneenlämmössä. Tumman kurttuinen, kuivakan näköinen passionhedelmä ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta kannattaa koittaa.Hyytelömäisessä hedelmälihassa on paljon mustia pieniä siemeniä, raikkaan makeat siemenet raksuvat suussa. Maku muistuttaa mansikkaa, ananasta ja appelsiinia. Hedelmän mehu oli mun mielestä tosi hyvää, mutta toi hyytelömäinen hedelmäliha oli vähän ällöä. Siemenet oli aika kirpeitä, mutta hyviä. Hajusta tunnisti heti että olin joskus juonut jotain passionhedelmämehua tai muuta, mutta hedelmän maku on tietty ihan erilainen kuin missään mehuissa.


Passionhedelmän voi syödä sellaisenaan lusikalla suoraan hedelmän puolikkaista. Se sopii myös jälkiruokiin, jogurtteihin tai viilin joukkoon. Me syötiin toinen passionhedelmä lusikalla, ja sitten toisen laitoin jugurtin joukkoon. Tuli tosi hyvää (:

Toi kuori on kyllä sisältä aika hassunnäkönen kun hedelmä oli syöty =O

Passionhedelmää voi säilyttää jääkaapissa kun se on kypsää. Hedelmä sisältää antioksidantteja, A-vitamiinia ja ravintokuitua. Sadassa grammassa passionia on noin 97 kaloria (melko saman verran kuin banaanissa) ja C-vitamiinia 30mg.

Tää oli aikas kallis hedelmä, Prismasta ostettiin kaksi passionia, niin makso 2,56€.. Ei siis meidän budjetilla ihan joka päivä tätä syötäisi, mutta tää voi olla sit sellanen herkkujuttu kun haluaa jotain terveellistä ja erilaista =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)