keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Helmikuun kirjat (:

Vähän myöhässä tämä postaus, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaa.. Tänään oon saanut jo paljon aikaan, auringonvalolla on kuin onkin muhun ihan ihmeellinen vaikutus =)

Helmikuussa tuli luettua kolme kirjaa.. Olisin saanut enemmänkin mutta luen nyt samaan aikaan neljää kirjaa kun haluaisin vain ahmia kaikki kirjat =) Niin sitten luen aina vähän kaikkia enkä saa mitään luetuksi loppuun =P

6.2
Sophie Kinsella
Twenties girl - Kevytkenkäinen kummitus (miksi suomennos ei voisi olla edes vähän alkuperäisen kuuloinen?)
2009
Sivumäärä 437
Lueskelin tästä kirjasta muiden tekemiä arvosteluja, ja kohtasin uuden sanan chick lit. Täytyy myöntää sivistymättömyyteni, ja sanoa etten ole ennen kuullut kyseistä sanaa. Mutta onneksi Wikipedia kertoo kaiken, ja chick lit tarkoittaa kaunokirjallisuutta, joka käsittelee modernin naisen elämän ongelmia humoristisesti ja kevyesti. Britanniasta ja Yhdysvalloista lähtenyt liike on ilmiönä maailmanlaajuinen ja suosittua erityisesti Itä-Euroopassa ja Intiassa. Kiva oppia aina jotain uutta =)
Tää kirja oli kyllä ihana! Siis tosi hauska tarina, nauroin ääneen monta kertaa ja tunsin itseni ihan hassuksi =P Kerto vähän 20-luvusta, mutta ei ollenkaan tylsästi. Loppu oli ihanan onnellinen, oikein hömppäkirja =)

 
16.2
Sophie Kinsella
I've got your number - Soitellaan, soitellaan!
2012
Sivumäärä 372
Ja perään heti toinen Sophien kirja =) Oon vaan niin tykästynyt näihin Sophien kirjoihin (viime vuonnakin luin yhden). En oo lukenut niitä himoshoppaaja-kirjoja, kun se ykköskirja ei ole koskaan kirjastossa, mutta nää on ainakin ollut hyviä. Tää ei ollut ihan niin hauska kun edellinen kirja, mutta melkein. Tarinaa värittää lukuisat alaviitteet, joka on ihan hauska idea, mutta häiritsi kyllä hieman lukemistani. Välillä en huomannut numeroa, ja piti mennä takaisinpäin etsimään että mihin kohtaan se alaviite kuuluu. Tässäkin kirjassa alkuperäinen nimi sopii kirjalle paljon paremmin ja liittyy enemmän tarinaan kuin tuo suomennos. Yleensä loppuratkaisut on aika ennalta-arvattavia, mutta onneksi Sophie keksii niihin aina jotain yllättävää =)

27.2
Suzanne Collins
Gregor the Overlander - Ylismaan Gregor Alismaan tarinat 1
2003
Sivumäärä 301
Suzanne on tietty kuuluisa Nälkäpeli-kirjoistaan, mutta halusin nyt lukea tämän aikaisemmin ilmestyneen sarjan ensimmäisen osan. Mutta siis, tämä on varmasti hyvä kirjasarja monien nuorten mielestä, mutta näin nuorelle aikuiselle vähän liian lapsellinen. No, tulipahan luettua, ja tietää millainen kirjasarja on Suzannelta tullut ennen nälkäpeliä =)
 

Kirjaston nuorten osasto on jotenkin tyhmä mun mielestä.. Kun siellä on ihan sekaisin kirjoja, joita aikuinenkin voi lukea, ja jotka on tarkoitettu lapsille.. Siis esimerkiksi Nälkäpelit, Twilight-kirjat, Artemis Fowl-kirjat ja monet muut mitä luen yhä, on siellä, ja niitä pystyy ihan hyvin aikuinenkin lukemaan. Mutta sitten jos miettii no vaikkapa tätä kirjaa, tai monia muita, niin ei niistä sillai näy päältäpäin että sopiiko myös aikuisten luettavaksi vai ei..

Tällä hetkellä luen (vain =D) kolmea kirjaa samaan aikaan, katotaan kuinka paljon nyt maaliskuussa ehtii lukemaan kun ylppärit on samaan aikaan =)

2 kommenttia:

  1. Hienoo et sait noi kuvat toimii, nyt tietää sit jos itte lainaa noita, et milt ne näyttää. Ain ei tuu luettuu nii paljoo, mut joskus tulee. Ite luen täl hetkel vaa kaht kirjaa, en pystys lukee neljää, ku sit menis jo sekasi et mitä tapahtuu misäki. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niitten kaa oli vähän säätämistä, mutta nyt ne ilmeisesti toimii =) Täytyy ehkä itekkin vaan keskittyy pariin kirjaan kerrallaan, että saa joskus niitä luettuakin =P

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)