tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sunnuntaipäivä =)

Sunnuntaina päätin taas mennä kirkkoon vanhempien kanssa.. Nyt on ollu kaks sunnuntaita etten oo menny, eikä se mulle mikään ihmeellinen juttu oo, koska en mä Suomessakaan käy usein kirkossa.. Oon huomannu että välillä uskon Jumalaan ja välillä en.. Ja mua kyllä hävettää myöntää se.. Mutta joinakin päivinä on vaan niin vaikea uskoa siihen kaikkeen.. Niinku nyt sunnuntaina.. 

Meillä oli tuolla kirkossa vieras.. En nyt muista minkä niminen, mutta kumminkin joku tyyppi, joka aikoo syyskuussa muuttaa perheensä kanssa loppuelämäkseen Kambodžaan, Kaakkois-Aasiaan =O Ne oli ollut siellä eka muutaman viikon sen vaimonsa kanssa, ja sitten koko viime kesän, ja nyt "Jeesus oli kertonut heille että heidän on mentävä".. Ja no en tohon äsköseen lauseeseen ota kantaa, mutta kyllä niin hulluja on koko perhe =D Kyseessä kehitysmaa, josta 70-luvulla tapettiin melkein kaikki koulutettu väestö ja suljettiin kaikki kirjastot, sairaalat, koulut ja muut julkiset rakennukset.. Buddhia 96,4%, muslimeja 2,1% ja muita 1,3%. Maa on niin köyhä, että ovat syöneet melkein kaikki eläimet sieltä, jäljellä on enää hämähäkkeja ja muita hyönteisiä, joita ne syö siellä ja riisiä.. Joten sinne vaan =D Täytyy olla todella kova usko Jeesukseen, jotta lähtee tekemään lähetyssaarnaajan työtä tonne.. Mutta oli tosi mielenkiintoista oppia tosta maasta, en ollut ennen kiinnittänyt siihen mitään huomiota..

Kirkon jälkeen mentiin kotiin, vaihdoin bikinit päälle, ja lähdettiin yllätys yllätys, piknikille =D Nyt kyseessä oli kirkon järjestämä piknikki yhden kirkon jäsenen luona, ja paikka oli kyllä todella kaunis <3 Sinne ei ajanut kuin noin 20 minuuttia, joten ei ollut paha =)Nam ! =)
Sunnuntaina oli myös kastamistilaisuus, missä kastettiin vähän alle 10 ihmistä.. Oli kyllä mielenkiintoista =)
Hui! =)
Zip line =)


Voi että olis niin hienoa sanoa että tulin tuolta liukuen ja kaikki meni hyvin, mutta en aio valehdella teille lukijat, joten joudun kertomaan että jänistin.. =( Harmittaa niin paljon, mutta mielummin harmittaa kun että olisin murtanu jalkani.. Se oli niin liukas se juttu mistä piti pitää kiinni, ja en oikeesti luota enää käsivoimiini, joten en ottanu riskiä.. Nössö! =D

No, siinä sunnuntai jo menikin =) Enää kaksi viikkoa jäljellä tätä reissua.. Fiilikset on TOSI sekalaiset! Aika menee niin nopeesti, ja olis vielä niin paljon kaikkea mitä haluaisin tehdä täällä! Toisaalta tosi kiva tulla Suomeen, mutta kun tulen niin kesäloma onkin aika lailla ohi, ja se on tosi mälsää =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)