perjantai 19. heinäkuuta 2013

Jihaa! =)

Lauantai-ilta oli kyllä kokemus =D Minä, Alice ja Steven tytär mentiin Elginissä järjestettävään Rodeoon. Rodeo kestää koko viikonlopun, ja me päätettiin mennä lauantaina kattomaan show:ta. Elginissä on järjestetty rodeota jo 67 vuotta =)

En tiennyt yhtään mitä odottaa, joten olin aika jännittynyt =D
Aluksi tietysti laulettiin kansallislaulu =)
Jiihaa! Sitten lähtikin jo show käyntiin =D
Härkäratsastuksessa siis ratsastaja on härän selässä, hän saa pitää vain toisella kädellä kiinni. 8s pitää pysyä selässä ja sen jälkeen ratsastus pisteytetään. Jos ei pysy 8s, tai jos koskee toisella kädellä härkään, sut hylätään.. Kun tiput pois härän selästä, täytyy olla tosi varovainen, koska härkä muuten talloo sut =O
Ensin ihan nuoret ratsasti härillä =) Muuten siis ihan sama juttu kun normi jutussa, mutta härkä ja ratsastaja on vaan pienempiä =) Ton härän vatsan ympärillä on hihna, joka saa sen potkimaan enemmän takajaloillaan, ja kun ratsastaja tippuu, se irrotetaan härästä.
Sitten seuraavaan lajiin =)
Kyse on siis Roping- nimisestä lajista, jossa vasikka ja ratsastaja lähtee samaan aikaan juoksemaan. Ratsastaja yrittää lassota vasikan. Ensin se koittaa saada vasikan kiinni, ja sen jälkeen hyppää pois hevosen selästä ja menee sitomaan vasikan.


Jos narut ei ole tarpeeksi tiukalla ja vasikka pääsee vapaaksi, hylätään suoritus.. Muuten kisataan siis kuka on nopein.. Tää oli aika pahannäköstä, kun ne yleensä lassotaan kaulasta ja sitten vasikalta lähtee jalat alta.. Ja samoin kun se on sidottu niin se on aika julmaa.. Mutta koitin vaan ottaa kuvia ja ajatella että mä en voi asialle mitään..
Sitten tuli hevosratsastusta =) Sama idea kun härällä, mutta kyseessä vain hevonen. 
Nää tytöt oli kyllä taitavia =) Ekaa kertaa näin "muodostelmaratsastusta".. Yks neito tippu hevosen selästä, mutta juontaja osas kyllä hyvin helpottaa tilannetta : "Jos väitätte että tiedätte ihmisen, joka ei ole koskaan tippunut hevosen selästä, puhutte ihmisestä, joka ei ole koskaan ratsastanut".
Huh, sitten tuli aika jännä laji nimeltä Steer wrestling. Mullikka (nuori härkä) ja ratsastaja lähtee samaan aikaan, ja kun ratsastaja on lähellä mullikkaa. se tiputtautuu pois hevosen selästä, ja ottaa mullikkaa sarvista kiinni saadakseen sen maahan.
Tää vaikutti aika vaikeelta, tosi monet epäonnistu =O
Rodeossa oli myös pelle, jolla oli oma ohjelmanumeronsa =D Tosi hauskaa katseltavaa =))
Team roping.. Sama kun toi normi roping, mutta tässä toinen ratsastaja koitti saada etupään kiinni ja toinen takapään.. Tääkin oli tosi vaikee laji, monet epäonnistu =O Se on kyllä hankalaa, koska ei siinä ehdi koittaa kun yhden kerran, ja jos ei onnistu, niin se on sitten siinä..
Sitten tuli ihan normi härkäratsastusta =)
Ainoo laji missä oli naisia =O Tässä ratsastettiin noitten tötsien ympäri ja koitettiin tehdä se mahd. nopeasti =)
Viimeinen ohjelmanumero oli lypseminen =) Juontaja sano että rodeo ei oo ohi ennen kuin lypseminen alkaa =D
Villejä lehmiä juoksenteli ympäriinsä, ratsastajat yritti lassota niitä...
Jotta nää miehet pääsis lypsämään =P Niillä oli pienet pullot mitkä täyty saada täyteen =)
Tää oli kyllä ihan mahtava kokemus! Yleisö oli NIIN mukana koko ohjelmassa, ja tunnelma oli niin hyvä =) Kun Queen - We Will Rock You pärähti soimaan, kaikki katsojat oli niin mukana rummuttamassa =D Siihen, onko tää eläimiä kohtaan oikein, en aio ottaa mitään kantaa, mutta kyllä on niin amerikkalainen juttu kun vaan voi olla =) Tosi hieno kokemus kyllä =) En tiennyt että niillä on niin paljon kaikkia eri kilpailuja, ja show kesti noin 3 tuntia =) Wau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)