tiistai 16. huhtikuuta 2013

Terveellinen elämä


Heippa!

Täällä Unkarissa oon ruvennu miettimään vähän ruoka- ja liikuntajuttuja.. Ja näitä siis Suomessa, koska en nyt rupee ottaa stressii siitä, et miten syön tai liikun täällä Unkarissa. Haluan täällä vaan nauttia ja keskittyä uuteen maahan tutustumiseen, enkä miettiä kaloreita ja liikkumisiani.. Mutta siis Suomeen..


Miettikää tilanne: ootte menny koulun tai työpäivän jälkeen kauppaan. Kauhee nälkä, eikä mitään hajua mitä söis.. Kuinka paljon helpompaa olis ostaa esim. pakastepizza, pussi pastaa ja juustokastiketta joka heitetään vaan kiehuvaan veteen, tai joku muu valmisruoka, saati et miettisitte et joo eka tehään pizzapohja, sit pilkotaan kaikki siihen päälle (mitä siihen päälle pistäis?) ja sit vielä odotetaan et pizza valmistuu.. Ja tietenkin pitäisi jotain terveellistäkin olla.. Ja vielä monipuolista.. Nykyään ihmisillä on aika usein kiire harrastuksiin ja kavereita näkemään, että ruoan tekemisestä koitetaan tehdä mahdollisimman helppoa.. Ja itselläni on kyllä taipumusta tähän..

Koitetaan tehä Teron kaa aina seuraavan viikon ruokalista valmiiksi, ja suunnitella et minä päivänä mennään kauppaan.. Tää on auttanu meijän arkee tosi tosi paljon, kun joka päivä ei tarvii miettii et no mitä tänään syötäisiin? =) Koitetaan keksii monipuolista ja ees jotenkin terveellistä ruokaa, ja ollaan otettu tapa, et vaan kerran kuussa syödään ”mättöruokaa”, eli hesee, subii ym..

Kui paljon helpompaa on, et ku on nälkä, ni sit ottaa vaiks sipsii tai karkkii, ku et menis keittiöö tekemään välipalaa.. Meki Teron kanssa tykätään hedelmistä ja kasviksista, et kyse ei oo siitä etteikö tykättäis..

Kuva www.healthyhappyfitlife.com - sivustolta, Namskis! ;)

Ehkä sitten ku tuun Suomeen, alotan herkkulakon, tai siis vaiks sellasen et vaan kerran viikossa saa syödä jotain mässyy =) En kirjottanu herkkuja, koska esim. mansikat on mun suurinta herkkua, eikä ne oo mässyy =DD

Nii ja sit toi liikunta.. Keksin kyl tosi usein tekosyitä et miks nyt ei voi mennä jumppaan, tai lenkille.. Ja tiedän et jos vaa menis, ni tulis nii hyvä olo siitä! =) Mikä sit on ongelma ettei voi mennä? =O No laiskuus! =D Kui paljo mukavampaa on jäädä sohvalle kattomaan Aliasta, saati et menis ulos raittiiseen ilmaan Nalan kaa lenkille.. 

Kuva www.pudottajat.fi - sivustolta =))
Tietenkin joskus on motivaatiopäiviä, millon jaksaakin mennä, mut harvemmin ku tarvis.. Jos nyt sit ku tuun täältä, ni sillonen kevät (jos Suomessa sellasta ees tulee =DD) Suomessa motivois liikkumaan =)) Nii ja toi kesäinen Amerikan matka, et jos olis sillon ”rantakunnossa” ku lähen sinne =D

Motivaatiovinkit on tarpeen!


Tänään oon ollu vaiks kui ahkera! =) Söin aamulla ihanan aamupalan ilman kiireitä ja sit kävin suihkussa. Toi sormi”tuppo” irtos, ja ajattelin ny etten enää laita siihen mitää, ettei se haava haudu siel tupon sisällä..

Kaisu leikki kirurgii ja pakkas mun sormeni =)) Ja viel koristeliki =D

Pesin pyykkiä ja tein vaiks kui paljon opinnäytetyötä =D Oon kyl NII onnellinen sit ku se on ohi <3 Eikä siihenkään oo enää kauaa! =))

Kirjottelin postikortteja =) Joo oon tylsä ku kaikki on samalaisii, mut toi oli paras kortti =D
Siivosin ja järjestelin mun tavaroita, ja laskin et kui paljon mulla on mennyt täällä rahaa ja kuinka paljon on vielä jäljellä.. Nyt ajattelin mennä hetkeks lukee psykologiaa.. Niin outoo ajatella et alotan JO lukemaan seuraaviin ylppäreihin, vaiks vasta edelliset on loppunu =/ Mut lopussa kiitos seisoo vai miten se juttu meni? =)

Niitä jota kiinnostaa romanttinen hömppä, ni kannattaa mennä täältä lukemaan yks ihana tarina.. Se on sellanen kreikkalainen taru, ja se on aika ihana <3 =)

Huomenna siis taas töihin, toivottavasti olis hyvä työpäivä..

Tänään on muuten tämän reissun puoliväli, elikkä toiset 10 päivää ja sitten tullaan takasin Suomeen.. En oikee osaa sanoo et millai aika on täällä menny, aika nopee varmaa =))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)