maanantai 15. huhtikuuta 2013

Romanian reissu!

Huhhuh, pakko nyt kirjottaa tästä reissusta, koska muuten se jää =) Lähettiin aamulla kaheksan aikaa reissuu, mentii eka vaihtaa rahaa romanian rahaksi.. On hauskaa ku lompakossa on nyt kolmee eri valuutaa, menee ihan sekasin =O 

Nää leut on muuten tehty muovista, eli ei saa ees revittyy näitä vaiks haluis =DD


1 €uro on n. 4,4 Leuta..

Sit viel on Forintti-kolikoita ja Leu-kolikoita ni huhhuh =D Leu on romaniaa ja tarkoittaa leijonaa =) Oli kyl aika hassuu men Romaniaa, ei oikee uskonu sitä 
todeks et samal reissul kaks maata =) En tienny enne tätä reissuu Romaniasta muuta, ku et Inna on sieltä (yks ihana laulaja =D)
Bekescsaban juna-asema =)
Täällä sit odoteltiin junaa, ja kiskojen yli hypeltiin =D

Junassa =)
Suuntana oli siis Arad-niminen kaupunki. Romania on jaettu 41:een ”piirikuntaan” ja Arad on Arad-nimisen läänin pääkaupunki. Katoin netistä ni Arad on ”viininviljelyn keskus ja siellä on monipuolista teollisuutta.” Siellä on jotain 150 000 asukasta, ja on ihan Romanian länsirajalla lähellä Unkaria.

Meno-paluu junalippu =)

Junamatka kesti n. 1 ja puol tuntii, ja Romanias muuten kelloi siirretään taas tunti eteenpäin, eli ollaan Suomen ajassa =) Junamatka meni hyvin ilman mitään ongelmia, ja päästiin turvallisesti Aradiin. Kun ylitettiin raja, ni junaan tuli poliiseja ja ne tarkisti meijän passit. Lazlo sano et Romaniassa on vielä halvempaa ku Unkarissa, mut mä en kyl huomannu et olis ollu, en sit tiiä oltiinko ihan väärissä kaupoissa vai mitä? Et aika samois hinnois mentii ku Unkaris.. Mut Unkaris on kyl paljon halvempaa ku Suomessa =)

Siel oli niiku taloja, ja niitten takapihoilla oli pieniä "peltoja".. Tosi köyhän näköstä oli kyl.. =(
Kun päästiin pois rautatieasemalta, etittiin heti taksi.. 

Kuski osas tosi vähän englantia, ja mä jouduin etupenkille ja se jutteli mulle italiaa, mut sitä kieltä en kyl osaa yhtään.. =O Taksi oli ihan räsä, ja kuski oli jotenki ällö =O =DD

Että tällänen taksi =D

Tankkaamassa =D
Taksimatka kesti n. 20 minuuttia. Mentiin Paulis- nimiseen kaupunkiin, tai en oo oikee varma onks se kaupunki ku siel asuu vaa n. 4000 asukasta =O Mentiin sinne kattomaan vuoria.. Vuoriston nimi on Muntii Zârandului, ja se on niiku vissii toisteks suurin vuoristo Romanias Karpaattien jälkee =) 

Taksimatkalta kuva =) Kauempaa näkee kyl paremmin =DEi kyl oikee nähty sielt Paulis-”kaupungista” niitä vuoria, paitsi kauempaa =) Luulin et oltais päästy tyyliin johonki korkeelle mist olis nähny hienosti kaikkii juttui, mut ei päästy =(
Sit ei oikee tiedetty et mihi mennää, ni taksikuski ehdotti et mennää kattoo jotain (ketää ei oikee ymmärtäny et mitä, mut se sano jotain kauniista, ni päätettiin sit mennä kattomaan =D) Päädyttiin kirkolle nimeltä Maria Radna. Se on roomalais-katolinen kirkko Radna-nimisessä ”kaupungissa” Romaniassa. 
Se oli kyl ihan nätti, mut ei jaksettu men kattoo lähempää, koska meil ei ollu enää kauaa aikaa Romanias, ja oli kauhee nälkä. Päätettiin siis mennä takas Aradiin, ja ihan keskustaan =)

Taksimatka makso 90 Leuta, eli n. 20€ neljältä ihmiseltä, eikä ollu kyl pahahintainen =) Matkaa tuli taksissa meinaan noin 70 km =) Katoin et Suomes tollane matka olis maksanu n. 140€ =O 

Joku hieno kirkko siel iha keskustas =)

 Päädyttiin siis ihan Aradin keskustaan, ja mentiin Pizza Ok – nimiseen pizzeriaan =) 

Oranssit seinät, aika rohkeeta =D
Romaniassa oli muuten se hyvä puoli, et myyjät ja kaikki puhu jonkin verran englantia, tuolla pizzeriassa ihan hyvääkin enkkuu =) Unkaris ketään ei puhu =O Mut pizzalista oli romaniaks, joten päädyin Arad-nimiseen pizzaan. 


Tässä kohtaa meijän tarjoilija alko sekoilee =DD Mun pizza makso 21 Leuta, ja annoin sille 50 ja 1 Leun setelin. Sit se anto mulle takas 20 Leuta. Mä rupesin miettii et antoks se ny oikein rahaa takas, ja joo jouduin laskee puhelimel ku päässälaskutaito on hapertunu, ja tajusin et 10 Leuta puuttuu.. Menin siis takaisin ja sanoin et sain väärin takas, ja tarjoilija oli ihan noloissaan ja anto viel 10 Leuta takas. Sit sanoin sille vaa et älä kuseta meitä jooko?

No sit se tuli antaa meille haarukkoja ja veitsejä, ja ei tuonu mulle.. Sil meni tyylii 10 minuuttii tajuta, et mulla ei ollu aterimia.. Kyl vähän tuntu syrjinnältä =O No sit pizzat tuli, eikä ollu hyvää =( pohja oli ihan outoo ja samoin täytteet.. Pohjalla ei ollu tomaattia, ja päällä oli leikkelettä ja maissia.. En tykänny =( 

Mut oli niin nälkä et oli pakko syödä.. Sit kävin vessas, ja repesin nii paljon sitä vessanpyttyä =D


Ruokailun jälkeen kysyttiin tarjoilijalta et missä olis sellanen shoppailukeskus ja se neuvo meille et miten päästään sinne =) 
Lähettiin sit käppäilee ostoskeskukseen päin, ja oli niin ihanan lämmin <3 

Aurinko! <3
25 astetta noin =) 
Ihanan näköstä! <3

Kiva tollanen "lampi" =))

Kertosko joku mulle mikä puu tämä on? =D

Löydettiin helposti perille, ja sit sovittii et nähää 45 minuutin päästä ulko-ovilla et sit lähetää rautatieasemalle =) 

Ostoskeskus =)


Olin iha hukas et mihi kauppoihin menisin, ku ei ollu paljo aikaa, mut ei siel kyl oikee mitää ollukkaa.. En ostanu muuta ku magneetin mis lukee romaniaks rakkaudella Romaniasta <3 Siitäkin kuvaa sit ku teen Suomessa postauksen kaikista ostoksista =) Kävin kyl kans kaupas ja ostin mansikoita (NAM =D), jääteen ja Tic Tac-karkkeja =))

Ihan parhaita =D


Sit meil kävi vähä nolo juttu =D Ku mentiin ettii taksii ku meil ei ollu hajuukaa et missä rautatieasema on, ja löydettiinki =) Sit se vei meijät sinne.. Ja tajuttii et se oli kahden korttelin päässä siit ostoskeskuksesta mis oltiin oltu =DD Varmaa taksikuski vähän ihmetteli et kui laiskoi ihmisii nykyään oikee on =DD Matka makso alle €uron =D

Oltiin siis hyvissä ajoissa asemalla, mut silti tuli mutkia matkaan.. =/ Meillä oli kaks junavaihtoehtoa.. Toinen lähti n. 15 aikaa, ja olis ollu suora juna Bekescsabaan.. Siihen ei ehditty joten valittiin myöhempi juna joka lähti n.16.50.. Mut tää myöhempi juna oli sellanen, et jouduttiin vaihtamaan.. Eli eka jouduttiin menee Salonta-nimiseen kaupunkiin Romaniaan, ja vaihtaa siellä junaa mikä menee Bekescsabaan.. No meijän lippu (mikä oltiin siis Lazlon kanssa ostettu, joka on unkarilainen joka luulis et tietäis nää hommat) ei sit sopinu siihen junaan, koska meijän lippu oli Bekescsabaan, eikä Salontaan.. No sit tuli paniikki et joudutaan jäämää yöks Aradiin, ja mentiin aseman luukulle kysymään lippua siihen Salonta-junaan, ja se myyjä ei tajunnu enkkua, ja se vaan jankkas sitä et tänää ei enää mee junia Bekescsabaan.. Mä ja Kaisu huudettiin sille naiselle et koita ny ymmärtää ja sit Kaisu sano sil et fuck you ja sit se oli takas vaa et fuck you too.. Miettikää mikä asiakaspalvelija!! =O Sit mentii juttelee sen junan työntekijän kaa, ja sit se suostu et ostetaan lippu sieltä junasta.. Oltiin nii huojentuneita ettei jouduttu jäämään Aradiin yöks =)
Matkaevästä =)

Sit mentii Salontaan, ja ostettiin sieltä uus lippu Bekescsabaan =) 
Salonta-asema =)
Siel meil oli n. 1 ja puol tuntii aikaa, joten käytiin ostamassa jätskit =) Nautittiin auringosta ja jätskeistä =D Käytiin muutenki vähä käppäilemässä siinä rautatieaseman lähistöllä, ja yhessä kaupassa.. =) Sit 19.40 meijän ”juna” lähti.. Ei sitä kyl voi junaks sanoo! Se oli niin lyhyt, ja se lähti käyntiin ja kuulosti ihan ku bussilta! =O 

Tässä tää "juna" =D
Oltiin koko ajan iha paniikis et se menee rikki =O 

Kui mones junas ootte päässy ohjaamoon?? =OO =D

Oltas voitu itekki ajaa Bekescsabaan =DD

No onneks päästiin turvallisesti Bekescsabaan, ja asuntolalle.. Olin kyl ihan poikki! =O


Huhhuh mikä reissu! Ihan hyvältä kyl näytti Romania, ärsytti vaa ku ei meil ollu ku muutama tunti aikaa siellä, ja tuli niin monta mutkaa matkaan =O Vois kyllä mennä uudestaanki käymään =)

Postailen taas lisää, mut nyt nukkumaan ja aamulla taas töihin =O Hassuu et enää 12 päivää ja sit on lähtö Suomeen =O


1 kommentti:

  1. Hauskalta näyttää. Täytynee itsekin tonne lähteä joskus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)